بهترین آژانس هواپیمایی در رشت
گشت یکروزه قشم | VIP | اختصاصی با کم ترین هزینه
گروه گردشگری آوانیم تورز
تورهای داخلی قشم گردی یک روزه VIP | قیمت تور | نظر مردم
بهترین دفتر خدمات مسافرتی در رشت | ستاره گشت ظفر
چادر مسافرتی در اصفهان | قیمت چادر 1402
آژانس زمان سفر
شرکت زیارتی کربلا در گیلان | طاها سیر انزلی
دفتر ترجمه رسمی 1259 بابل
ویزای ICT کانادا | ویزای کار انتقال درون شرکتی کانادا
موسسه آموزش گردشگری ویشه بابل
مسافرتی و گردشگری
صنعت مسافرتی و گردشگری یکی از صنایع پردرآمد میباشد که در سال های اخیر به آن توجه بیشتری داشتند اما ابتدا بیاید بدانیم تفاوت بین مسافر و گردشگر در چیست. گردشگر به شخصی گفته می شود که برای تفریح به شهری دیگر میرود و به نقشه های خود متکی است ولی مسافر به قصد تفریح و یا کار میرود و بیشتر با افراد محلی صحبت میکنند. گردشگران با برنامه ریزی قبلی و حتی با راهنما به جایی میروند و قصدشان بازدید از مکان های بکر و مشهور منطقه میباشد. مسافر بدون برنامه ریزی خاصی به شهری دیگر رفته و تاریخ خروج خود را از آن شهر به طور قطع نمیداند.
انواع گردشگری
1: توریسم سلامت
در این نوع از گردشگری افراد به دلایل پزشکی به شهر یا کشوری میروند برای مثال چشمه های آب گرم هر ساله تعداد زیادی از افراد برای درمان رفته چون خواص زیادی دارد. نوع دیگر اینگونه است که مثلا خدمات دندان پزشکی در کشور ما هزینه بالاتری دارد ولی مثلا در کشور مجاور هزینه آن کمتر است و برای شما به صرفه است که به آن شهر یا کشور بروید. اینگونه است که فرد به هدف درمان و سلامت به شهر یا کشوری دیگر به عنوان مسافرتی یا گردشگری میرود.
2: طبیعت گردی
در این نوع از گردشگری همانطور که از اسم آن پیداست افراد به قصد دیدن طبیعت، کوه و جنگل آن شهر یا کشور میروند و از طبیعت آن منطقه لذت میبرند. اکثر این افراد برای دوری از شلوغی شهر و ریلکس کردن طبیعتگردی کرده و روح خود را تغذیه میکنند. در اصطلاح به طبیعتگردی بوم گردی هم گفته میشود که افراد به منطقه روستایی میروند. این نوع از گردشگری به حفظ محیط زیست بهای زیادی میدهد و پایبند به اصول اولیه محیط زیست هستند.
انواع طبیعتگردی
- کوهنوردی
- بوم گردی
- غار نوردی
- گردش ساحلی
- کویر و بیابانگردی
3: گردشگری غذا
در واقع غذا فرهنگ و سنت هر شهر را با طعم و عطر بوی خاص خود به نمایش میگذارد. صنعت گردشگری غذا از سال 2001 باب شد و از آن پس استقبال زیادی از این نوع گردشگری کردند. هر شخصی که غذایی سرو میکند چه در رستوران شیک یا مغازه ای کوچک و یا حتی کنار جاده جزعی از این صنعت حساب میشود. هر ساله مسافران زیادی به خاطر غذا به شهر های مختلف سفر میکنند که این امر به درآمد بیشتر در این صنعت کمک کرده است.
به غیر از این موارد سبک های زیادی در گردشگری نیز وجود دارد که هر یک از آن به خاطر چیزی محبوب شده و به سمت آن میروند مثل گردشگری بناهای تاریخی افرادی که سفر میکنند به قصد اینکه این بنا ها راببینند. در سال های اخیر به صنعت گردشگری بهای بیشتری داده شد و آژانس های طبیعتگردی و مسافرتی زیادی در این حوضه احداث شده است. هر چه این صنعت گسترده تر شود و به آن بیشتر اهمیت داده شود بهتر است چرا که درامد آن شهر کشور و یا منطقه را بالاتر برده و سود بیشتری دارد.
گردشگری پایدار چیست؟
آیا اصطلاح گردشگری پایدار را شنیده اید؟ شاید دلیل این امر این است که اصطلاح “پایداری” به یکی از “کلمات شایع” رایج در جامعه معاصر تبدیل شده است.
جهانگردی یکی از سریعترین رشد و مهمترین صنایع جهان است و برای بسیاری از کشورها منبع اصلی درآمد است. با این حال ، مانند سایر اشکال توسعه ، گردشگری نیز می تواند سهم خود را از مشکلات مانند مسائل اجتماعی ، از بین رفتن میراث فرهنگی ، وابستگی اقتصادی و تخریب اکولوژیکی ایجاد کند.گردشگری پایدار چنان محبوب شده است که برخی می گویند آنچه در حال حاضر جایگزین می نامیم جریان اصلی در یک دهه آینده خواهد بود. گردشگری پایدار ، مشابه گردشگری مسئولانه ، بر فرض مراقبت از محیط زیست ، جامعه و اقتصاد متکی است. اصول گردشگری پایدار قصد دارند تأثیرات منفی گردشگری را به حداقل برسانند ، در حالی که تأثیرات مثبت را به حداکثر می رسانند.
داستان هایی از کپسول های خالی اکسیژن که در امتداد مسیر اورست پراکنده شده اند ، جمعیت مسلمانان در دبی که از توریست های نیمه برهنه خیابان های خود را پر کرده اند و خانواده های گوان در نتیجه افزایش قیمت زمین و لطافت ، از شهرهای خود بیرون رانده شده اند ، تنها چند نمونه تأثیرات گردشگری در صورت عدم برنامه ریزی و پایداری است. به منظور مدیریت و کاهش چنین تأثیرات منفی در گردشگری ، نیاز به برنامه ریزی و مدیریت پایدار / مسئولانه در کل صنعت گردشگری است. جنبه های اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی توسعه پایدار باید منافع کلیه ذینفعان از جمله جوامع محلی ، گردشگران ، سازمانهای خصوصی و ارگانهای عمومی را در بر داشته باشد.
بیشتر